Superhelg i Rörvik och Vetlanda!

Helgen den 22-23 augusti gjorde vi en miniturné till två församlingar i Småland: Frikyrkan i Rörvik och Hope Church i Vetlanda. Det blev en superhelg med härlig gemenskap, stark Gudsnärvaro och rungande respons på KSA-konceptet!

Till Rörvik anlände vi vid 14-tiden på lördagen. Vi möttes av ett stort gäng ungdomar, anförda av pastor Ingemar och ungdomsledare Ebba. Efter en stunds bön och lovsång, höll vi en grundlig presentation av KSA-konceptet. Fikat kom lägligt, med tillfälle att smälta all information, varpå vi kastade oss handlöst in i flera halsbrytande utomhusaktiviteter.

Den delikata kvällsmaten – hemlagad ugnspannkaka – intogs under idel glada miner och muntra samtal. Sedan samlades vi i kyrksalen för att lovsjunga och tillbe Herren, varvat med vittnesbörd och förbön. Många berördes på djupet av Guds Ande!

I söndagens förmiddagsgudstjänst bidrog vi med predikan, vittnesbörd och stöd i förbönen. Guds närvaro var återigen mycket påtaglig, och den Helige Ande verkade genom allt som sades, sjöngs, predikades och bads.

Efter gudstjänsten tog vi farväl av våra nya vänner i Rörvik och fortsatte till Hope Church i Vetlanda. Där väntade campuspastorsparet Mattias och Vanessa och ungdomspastorsparet Lovisa och Roger. De bjöd på husmor Astrids läckra tacopaj, som la sig som ett smäck i magtrakten.

Efter lunchen anslöt ett välkomponerat team av ledare och ungdomar från församlingen, redo att ta del av KSA-konceptet. Från vårt gäng trädde den ena Key Servanten efter den andra fram på scenen och berättade om olika delar i lärjungaskolan.

Responsen lät inte vänta på sig. Många uppmuntrande kommentarer och goda frågor fyllde luftrummet, och vi kunde konstatera att Gud genom KSA-konceptet har gett oss ett riktigt bra verktyg för att forma unga lärjungar och ledare.

Dagen avrundades med mackfika och rundpingis, där även en avdankad tennisspelare – en relik från 90-talets svenska storhetstid – kunde rymmas i den stolligt springande gemenskapen runt det nätförsedda bordet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att helgen i Rörvik och Vetlanda blev oerhört lyckad och välsignad. Det här är något som vi gärna gör om på fler platser i landet!